Каква е разликата между Slim Fit и Regular Fit

Каква е разликата между Slim Fit и Regular Fit

26 септември 2021
  • Сподели:

Ризите, панталоните и якетата се предлагат в различни дизайни, стилове и размери. Slim Fit и Reguar Fit са два стила, които показват как ще изглеждат дрехите върху вас. Дрехите Reguar Fit ще висят свободно по тялото, без да са прекалено широки. Дрехите Slim Fit ще прилепнат плътно към тялото ви, без да са прекалено стегнати. Това е ключовата разлика между Slim Fit и Reguar Fit.

 

Какво е Slim Fit?


Дрехите с такава кройка са леко вталени и се обвиват около тялото ви, без да са прекалено стегнати. Slim fit кройката има по-тясно и плътно прилягане в талията, гърдите и ръцете на ризи и якета, и в областта на талията и бедрата на панталони и дънки. Този стил изглежда добре на хора с тънко, слабо или стройно тяло и тези с по-тънка талия. Хората с тези типове тяло имат проблеми с прибирането на обикновени ризи, тъй като те са склонни да увисват отстрани. Страните на тънката тениска са стеснени, за да се предотврати това. Нека първо да разгледаме специалните характеристики на тениските и панталоните по отделно.

  • Ризи:

Ризите Slim Fit имат заострени страни - линии във формата на полумесец от двете страни - които позволяват на ризата да виси по-близо до тялото. Ръкавите на ризата също са по-стегнати. Целта е да ласкае тялото на носещия, като акцентира върху мускулите и структурата им, за да повиши увереността и мъжествеността. Ако сте във форма и сте ентусиазиран фитнес маняк, това определено е стилът за вас.

 

  • Панталони и дънки:

Панталоните Slim Fit обикновено стоят по-плътно в краката и се стесняват донякъде към дъното. Въпреки че панталоните трябва да са стегнати, човек трябва да може да се движи и да седи удобно. Ключова разлика - Slim Fit срещу Regular Fit!

 

Какво е Regular Fit?


Това е традиционната кройка на мъжки дрехи. Дрехите с такъв стил прилепват свободно по тялото, без да са широки. Гърдите, талията и ръцете са отпуснати в този стил. Но това не означава, че Regular Fit изглежда небрежно или непрофесионално. Товa е стил, съобразен перфектно, за да отговаря на различни размери и форми на тялото.

 

Regular Fit е по-подходящ за хора с широко или мускулесто тяло. Обаче не трябва да се бърка с отпуснатата или класическа кройка, която добавя повече материал, за да създаде усещане за ефир. Кройката Regular Fit се усеща добре около тялото, като същевременно оставя нужното пространство, за да ви е удобно. Те също имат по-пълни ръкави и широки отвори за ръце.

 

Най-общо казано, тези дрехи се вписват повече в комфорт, отколкото в стил, и са приемливи за всяка случайна ситуация.