Как правилно да перем пухени якета в пералнята

Как правилно да перем пухени якета в пералнята

6 октомври 2020
  • Сподели:

Как правилно да перем пухени якета в пералнята?

 

Пухените якета са отлични изолатори от студа, но могат бързо да загубят свойствата си, когато са мокри или замърсени. Почистването гарантира, че пухът в якето ще ви държи топло през зимата.

 

Повечето якета могат да се перат и да станат като нови в домашна перална машина, но все пак прочетете инструкциите за съхранение на вашата конкретна дреха, преди да я хвърлите в пералнята.

 

Усъвършенстваните материали и методи за обработка позволяват да се перат у дома не само палта, но и якета без съмнение. Достатъчно е да следвате няколко прости правила, така че якето не само да стане чисто, но и да запази представителен външен вид.

 

1. Обърнете якето с вътрешната страна. В този случай не трябва да се притеснявате, че ще се повреди тъканта.

 

2. Използвайте само течни препарати - почти невъзможно е да изплакнете обикновения препарат от пухени якета.

 

3. Освен това, балсами, включително "шампоани", ще облекчат ефекта на натрупване на статично електричество от якето.


4. За да не се налага ръчно да разпределяте намачкания пух след прането, поставете няколко топки за тенис в пералнята - можете да ги купите не само в спортните магазини, но и в обикновените универсални магазини. 


5. Използвайте деликатен цикъл на пране. Температурата на водата не трябва да надвишава 30 ° C. Повторете изплакването няколко пъти.


6. Не перете пухеното яке с други тъмни дрехи.


7. Изсушете якето в изпънат вид на закачалка, далече от радиатори. Препоръчително е да окачите якето на открита тераса. Не забравяйте периодично да размествате останалите бучки пух.

 

Facebook: impulsebg.shop

 

Instagram: shopimpulsebg

 

Pinterest: impulsefashionIF