Как да удължим аромата на парфюм за по-дълго време

Как да удължим аромата на парфюм за по-дълго време

8 юли 2020
  • Сподели:

Защо хората изобщо използват парфюм? Всеки от нас има своя собствена идея за предназначението му. Например, Коко Шанел вярвал, че парфюмите трябва да се прилагат точно там, където искате да бъдете целунати. Но нека се съсредоточим повече върху практическите неща. Как да използвате парфюма по отношение на целесъобразността?

 

Пулсиращи места

 

Говорим за точките на най-активен приток на кръв, топлина. Тук ароматът ще бъде по-интензивен и ще продължи по-дълго. По-точно:

  • сънна артерия
  • вътрешни китки
  • места на огъване на коленете и лактите
  • зоната зад ушите
  • участъци от шията

 

Помислете за парфюмите, които съответстват на вкусовете на тези, към които са адресирани, които ще ги подушат. Не забравяйте за думите и целувките на Шанел!

 

Кой е най-добрият начин да приложите парфюма?

 

Парфюмите са в състояние да оставят петна, които след това се отстраняват с голяма трудност. Също така, те не винаги са полезни за перлите и благородните метали. Затова ги прилагайте без бижута или дрехи. Ако все пак решите да споделите аромата с дрехите си, бъдете внимателни и икономични. В идеалния случай разпръснете аромата около себе си и преминете през него. Вярно е, че последният метод не е твърде бюджетен.

 

Парфюм върху косата

 

Можете да запазите осезаем и в същото време лек аромат за целия ден, като го прилагате върху косата си. Не правете това веднага след измиване на косата: за да не се промени миризмата, изчакайте малко. Разпръснете парфюма в косата на разстояние от двадесет сантиметра - в противен случай просто го изсушавате.

 

Как да удължим аромата?

 

Тук може да ви помогне неароматизиран овлажняващ крем, нанесен преди използването на парфюма. Така предотвратявате парфюмът да попадне в порите на кожата, а ароматът трае малко по-дълго.