Как правилно да перете обувки и маратонки в пералнята

Как правилно да перете обувки и маратонки в пералнята

23 август 2020
  • Сподели:

Най-често производителите на обувки възразяват срещу машинното пране, за да се предпазят от евентуални рекламации за тяхното качество. При правилната организация на процеса обаче няма да се случи нищо с обувките, трябва само да помните това:

 

Обувките с текстилна горна част (маратонки, кецове и др.) се поддават добре на измиване и можете да ги измиете с обикновен прах или гел.
За кожените обувки ще ви трябват продукти, специално проектирани за пране на кожа и козина, като е препоръчително да смекчите водата с подходящи средства, това надеждно ще защити и вашата пералня.


Как да подготвите обувките си за пране?

 

Проверете дали обувките се нуждаят от ремонт, дали някои части са паднали или скъсани, тъй като по време на измиването дефектите ще се увеличат и обувките могат да се повредят.

 

Преди да заредите обувки в пералнята:

  • почистете от мръсотия и залепени камъни и измийте добре подметката;
  • затворете всички ципове;
  • издърпайте стелките - по-добре е стелките да се измият на ръка с четка в сапунена вода.

Режим на пране

 

Препоръчително е да миете всеки чифт обувки поотделно, като в краен случай можете да зареждате два чифта едновременно. Това се дължи на факта, че ако има много тежки обувки, те могат да причинят механични повреди на пералнята: счупят стъкло, повредят ребрата на барабана и др. Ето защо е по-добре да откажете центрофугата: тежките обувки, комбинирани със силна вибрация, могат да нарушат целостта на машината.

 

Измиването трябва да се извършва в специален режим "Обувки", а ако не, тогава "Деликатно измиване", а температурата трябва да бъде настроена не по-висока от 30 ° С. Препоръчително е обувките да са в специална чанта или стара възглавница. Ако спазвате всички тези правила, тогава свежестта ще се върне към обувките след измиване и те ще изглеждат като нови.

 

Как правилно да изсушите измитите си обувки?

 

Ако не искате да съсипете измитите си обувки, не ги изсушавайте в сушилня - високите температури ще деформират обувките. Най-добре е да ги изсушите на открито, а в студения сезон - просто на стайна температура в помещение с добра вентилация.

 

Facebook: impulsebg.shop

 

Instagram: shopimpulsebg