Как да изберете подходящите дрехи за вашето тяло

Как да изберете подходящите дрехи за вашето тяло

30 октомври 2020
  • Сподели:

Как да изберете подходящите дрехи за вашето тяло?

 

Всичко се свежда до това да изберете подходящите дрехи за вашия тип тяло. Когато имате определени неща, които искате да подчертаете, можете да носите дрехи, които предлагат пряк път към този външен вид.

 

Открийте вашия тип тяло;


Можете лесно да намерите онлайн ръководства, които сравняват вашия тип тяло с опростени форми, като круша или правоъгълник. Но има твърде много разнообразие в типовете тела, за да могат тези ръководства да бъдат от голяма полза.

 

Вместо да се опитвате да разберете вашата геометрия, просто решете кои характеристики искате да подчертаете. Ако имате силни, широки рамене, може да искате да носите дрехи, които да ги показват. Ако обичате извивката на бедрата си, можете да изберете тоалети, които привличат погледа там.

 

Докато опитвате различни дрехи и виждате как те привличат вниманието към различни характеристики, може да откриете нови неща, които обичате в тялото си.

 

Ако подчертаете любимите си форми, това ви помага да се чувствате по-уверени на всяко събитие. Така че, нека се задълбочим в това кои видове дрехи показват най-добре всяка форма.

 

Рамене;


Ако искате да покажете раменете си, изберете дрехи, които ги освобождават. Голите рамене са чудесен начин да получите чувствен, но скромен външен вид. Потърсете силуети извън рамото или едно рамо или опитайте горнища с така нареченото „студено рамо“.

 

Можете също така да носите горнища или рокли с деликатни презрамки, които едва се появяват, за да получите същия ефект. Ако искате да запазите раменете си като фокусна точка, избягвайте супер ниски деколтета.

 

Привлечете още повече внимание с дълги, висящи обеци или лъскави големи обръчи, те също могат да привлекат окото към раменете ви. Издърпайте косата си назад, за да заемат централно място!

 

Ръце;


Оголването на ръце е чудесен начин да ги покажете. Понякога обаче е твърде студено или поводът не изисква горнища без ръкави.

 

В тези случаи потърсете топ със супер прилепнали ръкави, които да показват всеки контур на ръцете ви. Леко дълъг ръкав, който се простира точно покрай китката, ви придава елегантен вид. Избягвайте прекалено късите ръкави, тъй като те могат да направят целия ви тоалет да изглежда небрежен.

 

Можете също така да намерите блузки с изрези по ръцете, които позволяват на кожата да се покаже. Те са чудесни за преходните сезони, когато все още не е достатъчно топло за къси ръкави.

 

Гръден кош;


Ако искате всички погледи да са насочени към бюста ви, дълбокото деколте никога не остарява. Добавете дълга огърлица или верижка за тяло, която се движи надолу по центъра на гърдите, за да засили ефекта.

 

Не искате да оголите всичко това? Потърсете топ с прозрачни панели или изрези в областта на гърдите, за да го намалите. Можете също така да опитате шикозни копчета на блузката. Отменете повече копчета, когато се чувствате по-смели и помислете дали да не покажете и красив сутиен.

 

Талия;


Ако обичате областта на талията си, не се колебайте да вземете някои смели горнища, за да ги покажете. Можете дори да добавите блясък с нежна верижка по средата на корема. Потърсете дрехи с талия, като корсет или рокли с колани. За по-голям дрматизъм опитайте макси рокля с прилепнала талия.

 

Можете също така да използвате шикозни колани, за да закопчаете дрехите, които са малко по-свободни около кръста. 

 

Гръб;


Бодитата и горнищата ви карат да се откроявате в тълпата. Носете бански от цяла част с оголен гръб като боди. Или намерете топ с отворен гръб, който се връзва за допълнителен интерес.

 

Искате още по-поразителен външен вид? Ефектът става по-силен, ако останалата част от тялото ви е покрита. Помислете за отворен гръб с дълги ръкави, като пуловер.

 

Дупе;


Чифт дънки с извита линия са класически начин да покажете дупето си. Изберете чифт, който се вписва перфектно - не искате широки или излишни тъкани. Потърсете малки, високи джобове, ако искате по-заоблен вид.

 

Въпреки че може да се изкушите да изберете джобни декорации, препоръчваме елегантен, опростен чифт дънки, които позволяват на вашите извивки да говорят сами за себе си. Не се чувствайте ограничени само до синьо. Бели или цветни дънки могат да засилят ефекта.

 

Бедра;

Бедрата ви не лъжат и искате всички да го знаят.

Чифт панталони с висока талия е чудесен начин да покажете бедрата си. Те се придържат към извивките ви и тъй като достигат до кръста ви, очертават бедрата ви много прилежно. Можете също така да носите прибрана, вталена риза, която не отвлича вниманието от бедрата (боди също работи добре).

 

Ако изберете пола или рокля, просто се уверете, че тя е дълга до коляното или по-долу - в противен случай краката ви заемат централно място.

 

Искате по-моден външен вид, който подчертава бедрата ви? Опитайте модерни къси шорти. Вече не са само за тренировка, така че ги съчетайте с всичко - от маратонки до стилети.

 

Крака;


Голите крака винаги привличат погледа, но те не са единствената ви възможност да покажете краката си.

 

Изберете чифт панталони с модел на вертикална ивица, за да изпъкне цялата дължина на краката ви. Или опитайте чифт накъсани дънки, които позволяват на кожата ви да прозира.

 

И не забравяйте за силата на прасците и глезените! Скъсените панталони също са супер модерни.