8 доказани продукта, които успешно помагат против остаряване

8 доказани продукта, които успешно помагат против остаряване

12 юли 2020
  • Сподели:

Вечната младост е разбира се все още мечта, но е напълно възможно да се удължи младостта. И тук на помощ идват няколко достъпни хранителни продукта, които според учените могат да се превърнат в ефективно средство за борба с възрастовите промени в организма. Ето няколко храни, които ви помагат да сте млади и здрави:

  • Боровинки

Този вкусен плод може не само да забави процеса на стареене, но и да увеличи продължителността на живота. Той осигурява на мозъчните клетки защита срещу свободни радикали, които ги увреждат, и по този начин подобрява мисловната дейност.

  • Зърнени Храни

Отличен източник на бавни въглехидрати за тези, които се борят с излишните килограми. В допълнение, овесената каша помага за нормализиране на нивата на кръвната захар и предотвратяване на развитието на заболявания на сърдечно-съдовата система, депресия и новообразувания.

  • Авокадо

Невероятно здравословен продукт с богат витаминен и минерален състав. Съдържащите се в него хранителни вещества ефективно инхибират стареенето на организма, а голямо количество антиоксиданти и мононенаситени мастни киселини нормализират нивото на холестерола в кръвта.

  • Куркума

Мощният анти-стареещ ефект и подобряването на кожата благодарение на куркумата са я превърнали в една от незаменимите съставки за производството на козметика. Куркуминът в състава му помага за предотвратяване на болестта на Алцхаймер, деменцията и други заболявания, свързани с възрастта, с невродегенеративен характер.

  • Ядки

Богатото съдържание на моно- и полиненаситени мастни киселини обяснява защо лекарите препоръчват да се въвеждат по-често в диетата. Според научни изследвания, редовната консумация на ядки намалява риска от развитие на диабет тип 2 и коронарна болест на сърцето, както и забавяне на спада на мисловните способности с възрастта.

  • Тъмен шоколад

Последните научни изследвания показват, че две до три малки парченца тъмен шоколад на ден могат да забавят възрастовите промени в организма.

  • Спанак

Спанакът е богат на витамин Е, който помага за овлажняване на кожата, и антиоксиданти, които й позволяват да остане гладка, еластична и младежка.

  • Зелен чай

Зеленият чай е може би най-известният природен антиоксидант. Редовната му консумация намалява риска от развитие на сериозни болести. Полезно е за тези, които следят теглото; допринася за подобряване на мисловните функции на мозъка.

 

Използването на правилно хранене може не само да поддържа здравето, но и да удължи живота. Консумирайте тези храни редовно и вие ще бъдете в състояние да поддържате енергията си и яснотата на ума по-дълго.