7 причини да използвате слънцезащитен крем през лятото

7 причини да използвате слънцезащитен крем през лятото

8 юли 2020
  • Сподели:

Горещите слънчеви дни настъпват, а заедно със тях и нуждата да се предпазим от вредните UV лъчи на силното слънце, защото както всички знаем "Не всички сме равни пред слънцето". Ето защо ние от ИМПУЛС решихме да ви помогнем с избора на точния за вас слънцезащитен крем и да ви представимм 7 причини защо трябва да използвате задължително защитни кремове през лятото. 

 

1. Намалява риска от развитие на кожни болести.

 

Използването на слънцезащитен крем ежедневно, дори когато е облачно или вали, драстично намалява риска от развитие на всякакви кожни болести, включително и най-опасната форма меланом.

 

 

2. Продължавате да изглеждате млади.

 

Знаете ли, че първата причина за преждевременно стареене на лицето е ултравиолетовата експозиция? Носейки слънцезащитен крем, забавяте развитието на бръчки и кожа.

 

 

3. Слънцезащитният крем поддържа равномерен тонус на кожата ви.

 

В допълнение към забавянето на стареенето на кожата, слънцезащитният крем предотвратява образуването на кафяви петна по кожата и промяна в цвета на кожата.

 

 

 

4. Ползването на слънцезащитен крем дава пример за вашите деца.

 

До времето, когато децата навършат 18 години, те вече ще са били изложени много време на слънце. Защитете децата си и себе си, като превърнете безопасността на слънцето в приоритет.

 

 

5. Слънцезащитният крем е важен за всички типове кожа.

 

Дори и да не изгаряте лесно, носенето на слънцезащитен крем е все още важно. Слънчевото изгаряне е моментна реакция, но увреждането от слънцето е съпътстващо през целия ви живот. Въпреки че кожните проблеми са по-разпространени при хора с по-светла кожа, може да бъдат засегнати и хора с по-тъмна кожа.

 

 

6. Слънцезащитният крем е по-удобен от всякога.

 

Не е неудобно! При толкова много слънцезащитни опции, включително спрейове и слънцезащитен крем, който е вграден в овлажнител, прилагането на слънцезащитен крем е по-удобно от всякога. Просто не забравяйте да прилагате отново на всеки два часа и след плуване, дори ако използвате водоустойчивия вид.

 

 

7. Слънцезащитният крем ви предпазва от слънчеви изгаряния.

 

Ако някога сте имали слънчево изгаряне, разбирате колко неприятна може да бъде червената, пареща кожа. Топлинен удар и изтощение на топлина са два други изключително неприятни здравословни проблеми, които могат да възникнат при продължително излагане на слънце. Слънцезащитният крем, в комбинация с други предпазни мерки, като увеличена консумация на вода, може да ви помогне да избегнете тези проблеми.

 

ИЗБОР НА ПОДХОДЯЩ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ:

 

В допълнение към традиционните лосиони, които съществуват от десетилетия, бяха въведени и някои по-нови видове слънцезащитни продукти, които трябва да бъдат взети под внимание при избора на подходящия тип за вас и вашето семейство. Въпреки че няма перфектен слънцезащитен крем, изборът на този, който харесвате, е основният мотивиращ фактор за редовна употреба. 

Когато избирате слънцезащитен крем, закупете такъв със SPF от 15 или по-висок. Вие също трябва да изберете слънцезащитен крем с широк спектър или пълен спектър, тъй като той е предназначен да ви предпазва както от UVA, така и от UVB лъчи. Ние от ИМПУЛС предлагаме пълната гама от качествени слънцезащитни кремове на марките NIVEA и CARROTEN с висок фактор.